Yazarın Karanlık Odası: Foto-biyografik Söyleşiler – Murat Gülsoy

12 Kasım 2012 Pazartesi  Söyleşi
Yazarın Karanlık Odası: Foto-biyografik Söyleşiler – Murat Gülsoy
Yer: Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi, saat: 18.30

 Moderatör: Nursel Duruel
Konuşmacı: Murat Gülsoy

 Yapı Kredi Kültür Merkezi’nin düzenlediği edebiyat etkinliğinde önde gelen yazarlarımızla anılara yolculuklar yapıyoruz. Yazarlar, albümlerinden seçtikleri çok özel fotoğraflar eşliğinde yaşamlarının dönüm noktalarından, ailelerinden, arkadaşlarından, iş çevrelerinden, edebiyat dünyasındaki ilişkilerinden ve dostluklarından bahsediyorlar; sanki evlerine konuk olmuşuz da dizimize koydukları albüm fotoğraflarını bize hikâye ediyormuşçasına…

Yazarların özel hayatlarından kesitleri kendi ağızlarından dinlerken bir yandan da önemli yapıtlarına, sevdiğimiz kitaplarına ilişkin anekdotlar, ipuçları çıkmakta.

Foto-biyografik Söyleşiler’in ilkinde Doğan Hızlan’ı konuk etmiştik. Şimdiki konuğumuz günümüz edebiyatının önde gelen yazarlarından öykücü, romancı Murat Gülsoy.

Adres: İstiklal Caddesi No: 181 Merkez Han 34433 Beyoğlu

3 Replies to “Yazarın Karanlık Odası: Foto-biyografik Söyleşiler – Murat Gülsoy”

  1. Çok lezzetli, kıvamı yerinde, keyifli bir söyleşiydi. Espri anlayışınız kendini diğer konuşmalarda da belli ediyordu elbette fakat dün yaptığınız bir iki espri hala gülümsetiyor beni. Aslında biraz çekinerek gelmiştim. Sevdiğim yazarlarla ilgili çok fazla ayrıntı bilmek genellikle sevmediğim bir şey. Neyse ki gizlerin soruşturulduğu ve hızlı analizlerin yapıldığı bir konuşma yerine kendini içtenlikle açan bir insan dinledik. Bu içtenlik konusunun sizi algılayışımdaki yeri çok önemli. Deneyimlerinizi cömertçe paylaşmanız ve genel olarak duruşunuzda insanı edebiyata davet eden bir hal var ve bu çok hoş. Bendeki karşılığı ise minnet. : )

    Beğen

  2. Bütün romanlarınızda ana karakterin bir adı vardı. Gerçi bazı öykülerinizde yoktu ama…Baba Oğul Kutsal Kitap’ taki karakterin adı olmadığını kitap bitince fark ettim. Bu bilinçli bir tercih miydi?

    Sizinle daha önce farklı bir ortamda da bir arada bulunmuştuk aslında ama yazar kimliğinizle orada olmadığınız için sizi izlemekle yetinmiştim. Sizi yazar kimliğinizle de görebildiğime çok memnun oldum. Gerçi yine sadece izledim ama ben tanıştığımıza çok memnun oldum. Bu söyleşi ile size saygım katlandı.

    Sizi bir türlü TÜYAP’ta bulamıyorum. Katılmamanızın bir sebebi var mı?

    Beğen

Yorum bırakın