A’dan Z’ye Murat Gülsoy

İPEKLİ MENDİL

Değerli yazarımız, yol göstericimiz Murat Gülsoy’un doğum gününü  (31 Mart) Muhammed Atalay’ın hazırladığı A’dan Z’ye Murat Gülsoy sözlükçesi ile kutluyoruz.

Murat Gulsoy

A’dan Z’ye MURAT GÜLSOY

AKVARYUM: “Adamı öyle bir koşulladık ki, her sabah odaya gelir gelmez ışığımızı yakıyor, camı tıklatarak ve tuhaf sesler çıkararak bizi uyandırıyor ve sonra da kahvaltımızı veriyor. Zeki bir adam canım, çabuk koşullanıyor. Bir-iki gün içinde alıştırdık. Akvaryumun içinde sıralanmamız yeterli oluyor. Ne diyelim, Poseidon başımızdan eksik etmesin!” (Tele-dedektif, Binbir Gece Mektupları)

BELLEK: “Bellek denilen şey esrarla dolu bir garip lunapark işte. Bazı olaylar bize olduklarından daha büyük ya da daha küçük ya da daha renkli görünüyorlar. Hatta bazen hiç olmamış olayları, hatta insanları anımsadığımızı sanıyoruz. Belki de uydurduğum ya da kurguladığım öykülerin birçoğu gerçekte yaşayıp da unutmuş olduğum şeyler. Ya da tam tersi… Belki de her şey büyük bir anımsama ânından başka bir şey değil. Bunu kim bilebilir ki?”(Bu Kitabı Çalın, Bu Kitabı Çalın)

View original post 1.012 kelime daha

2 Replies to “A’dan Z’ye Murat Gülsoy”

  1. Çok beğendim ve okurken ben bile etkilendim. Hazırlayanların emeğine, yuregine sağlık.
    Ne mutlu size hocam, ne güzel insanlar biriktirmişsiniz.

    Ben de Murat Gülsoy’u anlatan birkaç kelime yazayım;

    Yazarken, öğretirken insanların kalbini kazanmak; okunmak, yol göstermek, takdir edilmek, vefa bilmek ve en önemlisi de sevilmek.

    Gönüllerdeki tahtınız daim olsun, sevginiz ve kelimeleriniz hiç dinmesin.
    Doğum gününüz kutlu olsun.
    Sağlık ve huzurla nice edebiyat dolu senelere…

    Ayşen Ilgın

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın